Gepost op

Afvallen maar hoe? 5 tips voor jou!

5 tips om het afvallen vol te houden!

Net zoals ieder jaar beginnen de meeste van jullie met goede voornemens. Of het nu stoppen met roken is of beginnen met afvallen. Maar hoe hou je dat vol? Deze tips helpen jou misschien om dit jaar het afvallen vol te houden!

afvallen-013

Tip 1~ Realistische doelen

Om het afvallen vol te kunnen houden moet je gemotiveerd blijven. Stel daarom ook realistische doelen. Stop niet gelijk met het snoepen maar bouw dit langzaam af. Beloon je zelf met een lekker tussendoortje maar houd dit wil binnen de perken.

Tip 2 ~ Maak afspraken met jezelf

Als je toch in de verleiding komt om te gaan snoepen, of om toch een keer het sporten over te slaan wat doe je dan? Pak je dan toch dat chocolaatje of.. pak je in plaats daarvan een appel of peer? Denk goed na over de zwakke momenten die je tegen gaat komen.

Tip 3 ~ Meer bewegen

Hiermee bedoel ik niet het uurtje sporten in de sportschool maar de beweging tijdens de dagelijkse activiteiten. Pak wat vaker de fiets of ga eens met de trap in plaats met de lift. Zorg er voor dat je hierdoor ongeveer een half uur per dag bezig bent en je zult het al gaan merken.

Tip 4 ~ Ga niet naar de supermarkt met een lege maag

Als je naar de supermarkt gaat met een lege maag zul je sneller in de verleiding komen om terug te vallen op de slechte eetgewoontes. Ga direct na de lunch of het avond eten.

Tip 5 ~ Kijk op de verpakking

Voordat je het product in je winkelwagen stopt kijk even op de achterkant. Zitten er veel suiker in of verkeerde vetten? Laat het dan vooral staan! Weet je het verschil niet? Kijk dat bij het maken van een voedingsschema. Met deze informatie kan je ook zelf een voedingsschema maken.

 

 

 

 

 

Geef een reactie